Уряд масштабує програму іпотеки під 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд масштабує програму іпотеки під 7%

Нерухомість
1033
Верховна Рада 13 квітня підтримала законопроєкт, що дозволяє найближчим часом видати близько 8 тис. іпотечних кредитів і передати у фінансовий лізинг 12 тис. квартир.
За словами заступника керівника Офісу Президента, координатора програми «Велике будівництво» Кирила Тимошенка, програму іпотечного кредитування в подальшому буде істотно розширено. Про це повідомляється на сторінці «Укрфінжитло» у Facebook.
Законопроєкт № 5308 «Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2021 рік“ щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом» прийнятий у першому читанні. Він має на меті створення необхідних умов для належної реалізації програми доступного житла.
«Це другий етап впровадження президентської ініціативи для забезпечення громадян України доступним житлом. Незабаром ми суттєво масштабуємо наявну програму іпотеки під 7%, забезпечивши розвиток ринку іпотечного кредитування.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏡

Також у рамках програми буде використано новий фінансово-кредитний механізм лізингу житла. Придбати житло у лізинг під 5% річних зможуть сотні сімей медиків, військовослужбовців, педагогів, поліцейських та рятувальників", — розповів Тимошенко.
Особливості програми:
  • реалізовувати президентську програму буде створене у 2020 році ПрАТ «Укрфінжитло»;
  • акціонерне товариство надаватиме довгострокову доступну іпотеку на умовах фіксованої ставки 7%, терміном до 30 років із першим внеском 20%. А також житло у фінансовий лізинг на умовах нульового першого внеску та під 5% річних.
«Сотні тисяч громадян потребують покращення житлових умов, але за наявних обставин більшість із них не може собі дозволити придбати житло. У всіх розвинених країнах світу функціонують подібні масштабні державні програми. Щойно відповідні нормативні акти наберуть чинності, ПрАТ „Укрфінжитло“ стане єдиною потужною державною інституцією, що здійснюватиме державні програми із забезпечення житлом. Важливо, що в модель функціонування „Укрфінжитло“ закладено потенціал до природного росту як самої АТ, так і житлової галузі загалом», — коментує прийняття за основу законопроєкту генеральний директор ПрАТ «Укрфінжитло» Василь Шкураков.

Довідка Finance.ua:

  • В січні 2021 року за ініціативи Президента уряд затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів до 7%. Уже в березні були підписані перші іпотечні договори.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас