З початку року продажі NFT-токенів зросли в 20 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року продажі NFT-токенів зросли в 20 разів

Фінтех і Картки
460
Продажі цифрових нематеріальних токенів зросли до понад $2 млрд в першому кварталі 2021 року.
Про це пише CNBC з посиланням на дані аналітичної платформи NonFungible.com.
У порівнянні з попереднім кварталом продажі зросли в понад 20 разів. Згідно з веб-сайтом, який відстежує транзакції NFT і торгові майданчики, в четвертому кварталі 2020 року було здійснено транзакцій на суму $ 93 млн.
Зазначається, що в своєму звіті аналітики не враховували продаж NFT цифрового колажу художника Beeple на аукціоні Christie’s, який відбувся в березні. Незважаючи на те, що це був один з найбільших продажів NFT, його було здійснено в рамках партнерства з Nifty Gateway – однією з небагатьох платформ, яка дозволяє користувачам купувати токени безпосередньо з сайту.
Також вказно, що в першому кварталі цього року покупців на ринку було вдвічі більше, ніж продавців: 73 тис. проти 33 тис. У NonFungible зазначили, що такий дисбаланс «є сигналом величезного інтересу до новачків, але також і бажання нинішніх власників зберегти свої активи, що створює феномен дефіциту на ринку».
За даними NonFungible, в галузі переважають сегменти мистецтва і колекціонування. Також наголошується, що незважаючи на нещодавнє падіння цін з лютневих максимумів, середня ціна NFT «значно зросла» протягом кварталу.

Довідка Finance.ua:

  • NFT – non-fungible token (невзаємозамінний токен) – щось на зразок нового виду криптовалюти, що існує виключно в своїй криптосистемі. Фактично це особлива форма володіння цифровим мистецтвом, закріплена унікальним токеном.
  • Власник токену стає одноосібним володарем певного цифрового об’єкта. Це може бути картинка, гіфка, відео, твіт або пісня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас