В Україні викрили велику схему фірм-імпортерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні викрили велику схему фірм-імпортерів

Кримінал
921
Державне бюро розслідувань викрило діяльність фірм-імпортерів, які уникали сплати податку на додану вартість та завдали державі збитків на суму понад 270 млн гривень.
Про це повідомляється на сайті відомства в середу, 14 квітня.
Зазначається, що вибірковий аналіз окремих фірм-імпортерів ДБР з Держподаткової провели на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 квітня 2021 року щодо застосування персональних санкцій. За результатами були виявлені факти маніпуляцій податковою звітністю.
За даними відомства, фірми імпортували товари і реалізовували їх в Україні, проте не відображали відповідні відомості в податковому обліку. Використовувалася схема пересортування, коли товар купувався за однією номенклатурою, а реалізовувався — за іншою.
«При цьому суб’єкти господарювання виводили імпорт в тіньовий обіг, реалізуючи товар за готівку, а податкові зобов’язання — ПДВ, за гроші передавали іншим юридичним особам, які займаються т.зв. скрутками», — додали в бюро.
Встановлено, що лише протягом січня-березня 2021 року таким чином реалізовано товару на 1,6 млрд гривень, що завдало державі понад 270 млн гривень збитків.
«Аналіз фінансових операцій імпортерів допоміг встановити компанії, які концентрували фінансові потоки, і за напрацьованими схемами уникали податкового тягаря. Зараз вивчається діяльність й інших суб’єктів господарювання, які задіяні в масштабних фінансових маніпуляціях», — зазначив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.
Враховуючи висновки ДБР, відповідна комісія Державної податкової служби зупинила реєстрацію накладних згаданих фірм.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас