Кабмін пропонує поширити на Ощадбанк загальні вимоги і скасувати держгарантії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує поширити на Ощадбанк загальні вимоги і скасувати держгарантії

Фондовий ринок
5102
Кабінет Міністрів планує схвалити законопроєкт про входження державного Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). У разі банкрутства банку депозити фізичних осіб будуть відшкодовуватися в сумі до 200 тисяч гривень.
Проєкт закону міститься в порядку денному засідання уряду 14 квітня.
Нормами законопроєкту пропонується скасувати державну гарантію на вклади фізичних осіб в Ощадбанку та поширити механізм гарантування вкладів фізичних осіб на вкладників банку.
При цьому пропонується, що після входження Ощадбанку до Фонду держава протягом шести місяців продовжить гарантувати всі раніше залучені вклади. Це стосується тієї частини, яка перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду (зараз 200 тисяч гривень).
Також проєктом закону пропонується встановити для Ощадбанку розмір початкового збору до ФГВФО на рівні 1% свого регулятивного капіталу.
Як наголошується в пояснювальній записці до проєкту закону, зараз проводиться робота із залучення Європейського банку реконструкції та розвитку в капітал Ощадбанку, умовою якого має стати повноцінна участь Ощадбанку в системі гарантування вкладів фізичних осіб.
Нагадаємо, у вересні 2020 року Рада з фінансової стабільності погодила план входження державного Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас