США внесли в чорний список сім суперкомп'ютерів Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США внесли в чорний список сім суперкомп'ютерів Китаю

Фондовий ринок
690
Міністерство торгівлі США ввело нові санкції стосовно китайських компаній і організацій. До чорного списку потрапили відразу сім структур, чия діяльність пов’язана з високопродуктивними обчисленнями і суперкомп’ютерними платформами.
Це означає, що американським компаніям доведеться отримувати спеціальний дозвіл для роботи з такими організаціями. У заяві уряду йдеться, що в список включені компанії і організації з КНР, які “займалися створенням комп’ютерів, які використовуються китайськими військовими, а також сприяли розробці зброї масового ураження і підтримували дестабілізуючі програми Китаю по модернізації збройних сил”.
До чорного списку потрапили:
  • Компанія Tianjin Phytium Information Technology;
  • Компанія Sunway Microelectronics;
  • Шанхайський центр проектування високопродуктивних інтегральних мікросхем (Shanghai * High-Performance Integrated Circuit Design Center);
  • Національний суперкомп’ютерний центр Цзинаня (National Supercomputing Center Jinan);
  • Національний суперкомп’ютерний центр Чженчжоу (National Supercomputing Center Zhengzhou);
  • Національний суперкомп’ютерний центр Шеньчженя (National Supercomputing Center Shenzhen);
  • Національний суперкомп’ютерний центр Усі (National Supercomputing Center Wuxi).
Що стосується останнього в списку, то в Усі в центрі розташовується обчислювальний комплекс Sunway TaihuLight, який свого часу очолював рейтинг найпотужніших систем світу Top500. А сама компанія Sunway, яка потрапила під санкції, зараз займається розробкою нового суперкомп’ютера екзафлопсного класу на основі китайських технологій.
У 2019 році аналогічні санкції торкнулися компаній Sugon, Higon, Chengdu Haiguang Integrated Circuit, Chengdu Haiguang Microelectronics Technology, також Інституту комп’ютерних технологій Усі Цзинань (Wuxi Jiangnan Institute of Computing Technology).
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас