Карта парковок і повернення евакуйованих авто за QR-кодом: у додатку «Київ Цифровий» з'явились нові сервіси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карта парковок і повернення евакуйованих авто за QR-кодом: у додатку «Київ Цифровий» з'явились нові сервіси

Особисті фінанси
606
Команда КП «ГІОЦ» удосконалила сервіси паркування та повернення евакуйованих автівок у новій версії міського застосунку «Київ Цифровий».
Про це пише пресслужба Київської міської державної адміністрації.
«Тепер автомобілісти можуть отримувати інформацію і тарифи з муніципальних, перехоплюючих і приватних паркінгів міста. Окрім того, для сервісу евакуації створили QR-код, щоб повернення автівок зі штрафмайданчиків проходило швидше й комфортніше – без друку заяви та додаткових документів», — сказано в повідомленні.
QR-код для повернення евакуйованих автівок:
  • у застосунку «Київ Цифровий» продовжують удосконалювати процес повернення евакуйованих автівок. Застосунок і раніше дозволяв сплатити штраф у смартфоні та забрати автівку зі штрафмайданчика без черг. Відтепер водіям не треба навіть друкувати заяву на повернення авто;
  • достатньо лише сплатити штраф у застосунку та дочекатися затвердження заяви;
  • після затвердження користувач отримує QR-код, який потрібно показати поліцейському на штрафмайданчику. Після сканування QR-коду поліцейський побачить, чи була оплачена евакуація, а водій зможе забрати автівку.
Мапа всіх паркмайданчиків:
  • у застосунку додали приватні та перехоплюючі парковки і розташували їх на детальній мапі міста разом із муніципальними;
  • дані про паркмайданчики завантажуються з інформаційно-аналітичної системи «Майно». Водії можуть знаходити парковки за номером або розташуванням, переглядати кількість паркомісць і тарифи, прокладати маршрути до парковок;

Що таке франшиза в автострахуванні та як вона працює 🚗

  • для приватних парковок сервіс надає інформацію про тарифи й способи оплати на парковці.
У застосунку «Київ Цифровий» доступна оплата погодинного паркування для відведених паркмайданчиків, що належать місту.

Довідка Finance.ua:

  • З 5 квітня до завершення дії суворих обмежень власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс».
  • На період дії суворих протиепідемічних обмежень муніципальні парковки безкоштовні, але після закінчення локдауну ­водії зможуть оплачувати погодинне паркування на майданчиках, що належать місту, через застосунок.
  • Щоб оплачувати погодинне паркування у «Київ Цифровий», потрібно прив’язати Masterpass до застосунку або здійснити оплату з банківської картки, Apple Pay чи Google Pay.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас