Банки Швейцарії UBS і Credit Suisse хочуть об'єднатися - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Швейцарії UBS і Credit Suisse хочуть об'єднатися - Bloomberg

Фондовий ринок
266
Найбільші банки Швейцарії UBS і Credit Suisse хочуть відновити ідею об’єднання.
Про це повідомляє Bloomberg.
UBS і Credit Suisse розглядали ідею злиття ще в минулому році. Зараз банки можуть повернутися до її обговорення через важке становище в Credit Suisse після краху хедж-фондів Greensill Capital і Archegos Capital, пише видання.
У повідомленні вказується, що об’єднання банків – це стратегія, яку може обрати новий голова Credit Suisse Антоніо Орта-Осоріо, який вступає на посаду в цьому місяці. Як імовірні дії нового керуючого Bloomberg, крім злиття з UBS, згадує чистку активів, зниження капіталу інвестиційного підрозділу банку, продаж частини бізнесу.
Об’єднання UBS і Credit Suisse пов’язане з кількома складнощами:
  • Credit Suisse перед злиттям повинен буде позбутися свого швейцарського відділення.
  • Швейцарський банківський регулятор також переживає зміну керівництва, через це існує ризик, що воно не схвалить угоду після виділення фінансової допомоги UBS десять років тому.
  • Злиття порушить баланс в інвестиційно-банківському секторі не тільки країни, але і всієї Європи.
Криза в Credit Suisse пов’язана з крахом двох хедж-фондів – Greensill Capital і Archegos Capital. Першому швейцарський фінансовий конгломерат видав кредит на 140 млн доларів, який вже був визнаний дефолтним. Greensill змушений був продавати свої активи на 10 млрд доларів, якими керував разом з Credit Suisse.
Archegos Capital, брокером якого виступав Credit Suisse, в кінці березня зробив маржин-колл (терміновий розпродаж активів). Це завдало швейцарському банку збитків на 4,7 млрд доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас