Китай активно автоматизує заводи через проблему з нестачею робочої сили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай активно автоматизує заводи через проблему з нестачею робочої сили

Світ
695
Заводи в Китаї взялися активно впроваджувати технології, щоб вирішити проблему з дефіцитом робочої сили.
Про це повідомляє CNBC.
За офіційними даними, населення країни працездатного віку скоротилося більш ніж на 5 млн осіб за останнє десятиліття через зниження народжуваності, попри відмову від суперечливої ​​політики однієї дитини.
Для заводів, які багато в чому посприяли зростанню сучасного Китаю, робітників і так не вистачає, що призводить до необхідності підвищення заробітної плати. Це змушує компанії переїжджати або нарощувати автоматизацію, тим більше що нестача робочої сили, схоже, буде тільки погіршуватися.
З економічної точки зору технології наразі є ключем до зростання, оскільки такі країни, як Китай, працюють над тим, щоб місцеве виробництво залишалося досить дешевим, щоб компанії могли залишитися в країні і не мусили переїжджати.
«Кожна компанія, або навіть якщо це сторонній виробник, який має виробничі потужності в Китаї, змушені інвестувати в інтелектуальне виробництво», – сказав Родріго Камбіагі, керівник ланцюжка поставок і операцій в Великому Китаї в EY.
Він зазначив, що такі інвестиції знижують залежність Китаю від робочої сили і підвищують здатність країни виробляти більше товарів вищої якості.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас