В Україні хочуть повернути дорожній збір для автотранспорту - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть повернути дорожній збір для автотранспорту - ЗМІ

Технології&Авто
1178
Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть запровадити обов’язковий техогляд для приватного автотранспорту. Відповідний законопроєкт вже є на сайті Міністерства інфраструктури.
Однак, крім повернення техогляду, в Міністерстві просувають і ідею повернення дорожнього збору з автовласників, пише autoconsulting
У Мінінфраструктури хочуть за допомогою дорожнього збору стимулювати українців купувати більш екологічні авто, тобто прив’язати ставки дорожнього збору до рівня вихлопу авто.
Ця пропозиція обговорювалася на засіданні Кабінету Міністрів в пакеті пропозицій щодо розвитку електрозарядної інфраструктури і т. п. Самі ставки не озвучувалися.
Крім того, той самий «дорожній збір», який хочуть реанімувати, водії і так зараз платять — він «зашитий» у вигляді частини акцизу у вартість палива. Його безпосередньо сплачують до бюджету оператори нафторинку. Більш того, Україна відмовилася від фіксованого транспортного збору в 2011 році, після скасування техогляду і перейшла на систему його стягування з реалізованого палива з кількох причин.
По-перше, зникла контрольна точка, де держава перевіряла сплату транспортного податку (при проходженні ТО).
По-друге, податок в ціні палива був більш справедливим. Той, хто більше їздить — більше і платить.
Раніше величина транспортного податку залежала від кубатури двигуна і ніяк не враховувала частоту поїздок.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе обрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо найкращі варіанти:
За матеріалами:
Autoconsulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас