Кредити під 0,01%: Київ розширив пільги для малого і середнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити під 0,01%: Київ розширив пільги для малого і середнього бізнесу

Кредит&Депозит
731
Депутати Київської міської ради підтримали внесення змін до рішення щодо комплексної підтримки суб’єктів господарювання столиці, зокрема у частині пільг для малого та середнього бізнесу.
Про це йдеться на сайті відомства.
Кредити під 0,01%. Згідно з рішенням, на період дії посиленого карантину фінансово-кредитна підтримка від міста збільшується з 50% до 99% від суми відсотків за кредитними договорами підприємців. Тобто підприємці зможуть отримати кредити усього під 0,01% – такою буде відсоткова ставка за кредитами для малого та середнього бізнесу на час пандемії.
Якщо раніше для отримання кредиту підприємству потрібно було вести господарську діяльність не менше трьох років, тепер цей термін зменшився до одного року. Це зроблено для того, аби скористатись програмою могли і ті підприємства, які нещодавно розпочали діяльність.
Нині учасниками програми є 12 банківських установ. Розширився і перелік цільового призначення кредитних коштів.
Детальніше про умовами кредитування за програмою фінансово-кредитної підтримки підприємців Києва — за посиланням.
Інші пільги:
  • на період дії карантинних обмежень буде зменшено розмір пайової участі власникам майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства, у тому числі сезонних та відкритих (літніх) майданчиків. Внесок становитиме 1 гривню, незалежно від розміру пайової участі, визначеного у договорах. Для власників об’єктів сезонної та пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі розмір внеску залишатиметься 50% від розміру пайової участі, визначеного у договорах;
  • також Київ запроваджує пільги на розміщення зовнішньої реклами та реклами на транспорті комунальної форми власності у розмірі 50% від визначеної в договорі плати. Йдеться про користування місцями, які є власністю громади;
  • крім того, для власників авто, які пересуваються столицею, на період дії карантину скасовано плату за користування паркувальними майданчиками комунального підприємства «Київтранспарксервіс».

Порівняти і підібрати кредит

Нагадаємо, що для представників бізнесу, які орендують майно територіальної громади міста Києва, але не можуть продовжити ведення діяльності, розмір орендної плати так і залишатиметься — 1 гривня, незалежно від умов договору. У випадку продовження діяльності, плата за оренду комунального майна становитиме 50% від визначеної суми у договорі.
Тобто незалежно від того, працює бізнес чи ні – в обох випадках діють пільги.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас