Технологія 5G набере обертів вже цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологія 5G набере обертів вже цього року

Технології&Авто
1002
Мережа 4G надає досить високу швидкість для більшості звичайних користувачів. Вона дозволяє транслювати відео у HD-якості, завантажувати музику, ігри та програми, а ще, в умовах пандемії COVID-19, спілкуватися і працювати на відстані. Проте, 5G, наступне покоління мобільної мережі, як очікується, набере обертів вже цього року.
У той час як Samsung й кілька інших великих виробників смартфонів випустили свої перші телефони з 5G в 2019 році, Apple долучилася лише восени 2020 року. Вона запустила підтримку нової технології у смартфонах серії iPhone 12. Примітно, що Apple продала більше смартфонів за останні три місяці 2020 року, ніж будь-яка компанія за один квартал. Що ж, дебют 5G виразно дав серйозний поштовх розвитку нової технології.
Згідно з оцінками останнього звіту компанії Ericsson про мобільність, кількість контрактів на 5G-смартфони в усьому світі до кінця цього року виросте до 600 млн. Це майже втричі більше, ніж в 2020 році. Згідно з оцінками Ericsson до 2022 року контракт на 5G стане стандартом де-факто, подолавши позначку в 1 млрд. В Україні наразі це не практикується. Але у майбутньому такий контракт може запропонувати оператор Vodafone.
Примітно, що самих користувачів смартфонів iPhone та Android не дуже-то й цікавить нова технологія мобільного зв’язку. Як з’ясувалося, на першому місці для них – висока автономність.
За матеріалами:
Pingvin Pro
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас