Січневий дебют смартфонів підняв прибуток Samsung на 44% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Січневий дебют смартфонів підняв прибуток Samsung на 44%

Фондовий ринок
410
Південнокорейська компанія Samsung Electronics опублікувала попередні фінансові підсумки першого кварталу, повідомивши про збільшення операційного прибутку на 44% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Виручка зросла на 17 %, цьому сприяли хороші продажі смартфонів і телевізійної техніки, як вважають сторонні експерти.
У доларовому вираженні операційний прибуток Samsung Electronics в першому кварталі зріс до $8,3 млрд, виручка склала $58,2 млрд. Компанія поки що не дає статистику за секторами, плануючи надати більш докладний фінансовий звіт до кінця поточного місяця.
За прогнозами Counterpoint Research, в мобільному підрозділі Samsung квартальний прибуток збільшився більш ніж на третину завдяки гарному старту флагманської лінійки смартфонів Galaxy S21. За перші шість тижнів присутності на ринку вони обійшли за популярністю попередників в два рази, як вважають експерти. Високому попиту на нові моделі сприяла знижена на $200 ціна в порівнянні з лінійкою Galaxy S20.
Як прогнозують аналітики Eugene Investment & Securities, в першому кварталі Samsung вдалося збільшити обсяги продажів смартфонів на 25% до 76 млн штук, якщо порівнювати з четвертим кварталом минулого року.
У сегменті телевізійної та побутової техніки, на думку представників Counterpoint Research, прибуток Samsung Electronics зріс більш ніж в два рази, оскільки попит на телевізори залишається високим через збереження обмежень епідеміологічного характеру.
Прибуток підрозділу Samsung, що займається випуском напівпровідникових компонентів, за прогнозами аналітиків, знизився на 20% до $3,2 млрд через простій американських підприємств у Техасі. Натомість у другому півріччі очікується підйом виручки у зв’язку з появою на ринку нових типів пам’яті покоління DDR5. У минулому кварталі ціни на пам’ять теж зростали, але це не допомогло компенсувати збитки від лютневих природних катаклізмів. Вже в другому кварталі виручка Samsung від реалізації напівпровідникових компонентів повинна повернутися до зростання.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас