Міжбанк: продавці продовжать відстоювати свої інтереси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: продавці продовжать відстоювати свої інтереси

Валюта
485
Гривня продовжила своє зміцнення на вчорашніх торгах, хоча і не настільки значно, як це було в понеділок. У підсумку, торги вівторка завершилися котируваннями долара по 27,80/27,825 гривень, але продавці все наполегливіше намагаються відстояти свої інтереси і все менше готові поступатися за курсом. Ця тенденція продовжиться і сьогодні. Більше того, продавці будуть намагатися все ж повернути курс до рівнів вище 27,85 гривень. Тож «дискусія» між покупцями і продавцями в частині курсоутворення продовжиться.
Головним «козирем» покупців при зниженні котирувань є низька активність на ринку після введення нових обмежень через локдаун. Це скорочує попит на валюту на тлі активних її розпродажів аграріями і металургами. Ця тенденція буде спостерігатися і сьогодні, а спроби знизити котирування продовжаться.
Першим «аргументом» на захист продавців буде як відкладений попит з боку тих клієнтів, хто просто вичікує мінімальні котирування і хто негайно вийде на ринок з купівлею в разі, якщо тренд розвернеться в бік зростання курсу. Другим — інтерес до купівлі валюти з боку постачальників нафтопродуктів. На світових ринках знову періодично ціни на нафтопродукти зростають і наші великі нафтотрейдери закуповуються паливом на побоюваннях продовження цього процесу. Тим більше, що через обмеження по роботі громадського транспорту під час карантину, попит на бензин з боку автолюбителів тільки зростає і проблем зі збутом не спостерігається.
Результати вчорашнього аукціону Мінфіну з продажу ОВДП ніяк не вплинуть на поведінку валютного та ресурсного ринків, позаяк було продано паперів лише на 1,088 млрд гривень. Це незначні суми і низька активність покупців говорить про те, що місцеві гравці та нерезиденти ставлять на підняття облікової ставки НБУ 15 квітня до 7% річних і розраховують на зростання прибутковості облігацій на аукціонах з кінця другої декади квітня. Тому й не поспішають купувати облігації зараз.
Сьогодні курсовий тренд на міжбанку буде повністю залежати від завдань і поведінки великих гравців, а спекулянти будуть в основному працювати в форматі «в дві сторони». Але при найменших змінах попиту та пропозиції по валюті на торгах ми знову побачимо їх зі спробами розгойдати котирування протягом дня.
За нашими прогнозами статистика міжбанку в середу буде в межах до $ 110−130 млн при здійсненні до 430−510 угод.
Котирування міжбанку, за прогнозами Finance.ua 7 квітня будуть у межах:
  • долар — коридор 27,75−27,95 грн,
  • євро — коридор 32,80−33,25 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 27,60−27,95 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах до 20 коп, а в касах банків до 25 коп.
  • Євро: в банках коридор 32,50−33,10 грн при спреді до 25 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах коридору 32,60−32,95 грн при спреді до 20 копійок.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,80 / 27,82
євро — 32,90 / 32,93
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас