В Укравтодорі розповіли, коли будуть готові перші проєкти на Київську обхідну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укравтодорі розповіли, коли будуть готові перші проєкти на Київську обхідну

Казна та Політика
437
Під час будівництва однієї з ділянок Київської обхідної дороги замість кожного видаленого дерева буде висаджено нове, таким чином будівництво не вплине на загальний баланс зелених насаджень в області. Тим часом, перші проєкти на КОД будуть готові влітку.
Про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) у Facebook.
«Нещодавно Українська природоохоронна група (UNCG) опублікувала допис із заявою про те, що будівництво однієї з ділянок Київської обхідної дороги знищить 40 гектарів лісу. Такого висновку команда UNCG дійшла, ознайомившись із візуалізацією будівництва КОД на ділянці між дорогами М-07 Київ — Ковель та М-06 Київ — Чоп. Дійсно, ця ділянка проходить через два лісові масиви — Київського та Клавдіївського лісгоспів. Наразі ділянка якраз на етапі проєктування. Наголосимо, що незалежно від остаточного варіанту проєкту, він обов’язково передбачатиме компенсаційне висадження дерев», – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що влітку 2020 року Укравтодор нарешті зробив перший реальний крок до будівництва Київської обхідної дороги, замовивши проєктування перших ділянок. Передбачається, що це буде маршрут-напівкільце навколо Києва, який починатиметься від дороги М-07 Київ — Ковель та через дороги М-05 Київ — Одеса, Н-01 Київ — Знам’янка, Н-08 Бориспіль — Маріуполь, М-03 Київ — Харків — Довжанський, обхід міста Бровари виводитиме до дороги М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі. Загальна протяжність КОД становитиме майже 150 км.
Наразі 2 ділянки проєктується, на ще 2 — оголошено тендер. Перші проєкти будуть готові влітку, після чого і буде розпочато будівництво.
«У наших планах, за наявності стабільного фінансування, – завершити будівництво КОД уже за 4–5 років. Це допоможе розвантажити столицю від транспорту і дати можливість транзитним автомобілям комфортно пересуватися країною», – наголошують в Укравтодорі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас