Вчені підключили людський мозок до комп'ютера через бездротову мережу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені підключили людський мозок до комп'ютера через бездротову мережу

Технології&Авто
639
Через кілька місяців після того, як Ілон Маск представив робочий чіп Neuralink, імплантований в мозок свині, дослідники з Університету Брауна в Род-Айленді встановили бездротовий зв’язок між комп’ютером і людським мозком.
Система, описана в журналі IEEE Transactions on Biomedical Engineering, працює з використанням невеликого передавача, вага якого трохи перевищує 40 грамів. Кріпиться він на голові. Блок з передавачем підключається до електродної матриці, імплантованої в моторну кору головного мозку через порт, який застосовується в аналогічних провідних системах.
Вчені стверджують, що їм вдалося досягти такої ж точності і швидкості передачі даних, що і при використанні обладнання з проводами. Повідомляється, що технологія BrainGate здатна автономно функціонувати до 24 годин, що дозволяє використовувати інтерфейс мозок–комп’ютер навіть під час сну, і людині більше не потрібно бути прив’язаною до стаціонарного обладнання. Таким чином можна зібрати більше даних для вивчення.
Дослідники впевнені, що завдяки новому інтерфейсу зможуть спостерігати за мозковою активністю людей протягом тривалого періоду, що раніше було майже неможливо. У перспективі це допоможе розробити методи декодування, що дозволить істотно розширити можливості для людей з паралічем.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас