У МОЗ розповіли про новий національний план вакцинації від коронавірусу: яка його мета і що зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли про новий національний план вакцинації від коронавірусу: яка його мета і що зміниться

Казна та Політика
838
Новий національний план вакцинації, який увів у дію рішенням РНБО президент Володимир Зеленський, повинен підняти питання щодо щеплень від коронавірусу в Україні на вищий рівень. До кінця 2021 року повинна бути вакцинована переважна більшість населення України, аби сформувався колективний імунітет.
Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова».
«Коли ми говоримо про нашу дорожню карту вакцинації, національний план, в якому передбачено 5 етапів вакцинації, це документ, який затверджений МОЗ, і який діє на території всієї країни. Він має більш медичний аспект, тому що вакцинація — це медична дія», — висловився голова МОЗ.
Щодо рішення РНБО про ще один національний план, зі слів Степанова, він має «підняти питання вакцинації на більш високий рівень, з приєднанням інших міністерств, наприклад МЗС». Зокрема, як він пояснив, дипломати будуть «максимально допомагати з отриманням і доставкою вакцин до України». Крім того, залучатимуться ОДА, органи місцевого самоврядування.
Степанов додав, що буде відповідна інтеграція з новим планом чинної «дорожньої карти» з вакцинації, з урахуванням всіх етапів, всіх груп ризику, які мають бути щеплені в першу чергу. Також у новому національному плані вакцинації буде чітко передбачено кількість вакцинованих конкретно по місяцях.
«Ми протягом 2021 року повинні вакцинувати більшу частину населення України, щоб у нас почав формуватися колективний імунітет», — додав Степанов.

Довідка Finance.ua:

  • 4 квітня 2021 року президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО та схвалив створення Національного плану вакцинації проти COVID-19.
  • План передбачає охоплення щепленнями більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року для формування колективного імунітету до коронавірусу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас