Китай тестує цифровий юань для транскордонних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай тестує цифровий юань для транскордонних платежів

Фінтех і Картки
275
Центральний банк Китаю тестує використання цифрового юаня, дозволивши обраним жителям Гонконгу використовувати його для здійснення транскордонних платежів.
Народний банк Китаю (НБК) провів експеримент з використання цифрової валюти для оплати в сусідньому місті Шеньчжень, розташованому на кордоні між особливим адміністративним районом Гонконг і провінцією Гуандун на півдні Китаю, передає Nikkei Asia.
Досі використання цифрового юаня обмежувалося роздрібними платежами на материковій частині Китаю.
Жителі Гонконгу, які регулярно відвідують Шеньчжень, можуть зареєструвати цифровий гаманець з денним лімітом транзакцій до 50 тис. юанів після підтвердження своєї особи за допомогою дозволу на поїздку на материк.
Гонконгці, які час від часу відвідують Шеньчжень і не мають дозволу на поїздку на материк, можуть використовувати свій гонконзький номер телефону для відкриття цифрового гаманця. Це дозволяє проводити анонімні платежі меншої суми.
Нагадаємо, що на початку грудня 2020 валютне управління Гонконгу, де-факто центральний банк Гонконгу, оголосило, що готується до «технічного пілотного тестування» цифрового юаня для транскордонних платежів у співпраці з НБК.
Юань вже широко використовується в Гонконзі, тому цифрова версія валюти, розроблена в якості заміни готівки, принесе більше зручності для користувачів.
Тестування цифрового юаня в Гонконгу узгоджується з нещодавно опублікованими п’ятирічним планом Китаю економічного і соціального розвитку країни на 2021-2025 роки. План включає пропозицію «неухильно просувати дослідження і розробки цифрової валюти».
У 2019 р. Гонконг залишався найбільшим офшорним ринком для юаня, на нього припадало 44,9% транскордонних платежів і надходжень в юанях, що дорівнює 8,83 трлн юанів ($1,3 трлн). Розрахунковий показник в Гонконгу набагато перевищує частку Сінгапуру, що зайняв друге місце (10,3%).
Протягом наступних кількох років КНР планує розширити тестування цифрового юаня на низку регіонів, в тому числі Велику затоку Гуандун-Гонконг-Макао.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас