Міжбанк: чи буде новий зліт котирувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи буде новий зліт котирувань

Валюта
690
Початок цього тижня буде дуже непростий на валютному ринку. З одного боку, економічних передумов для активних стрибків курсу немає. Розпочалися весняно-польові роботи, що змушує аграріїв активніше продавати валюту для їх фінансування. Не відстають і металурги, у них теж йде активний експорт металу за кордон, що забезпечує стабільний приплив валюти в країну. Через локдаун і суворі обмеження в багатьох видах бізнесу — знизиться активність імпортерів і відповідно, попит на валюту. Тому тут для гривні особливих загроз не спостерігається.
З іншого боку, спекулянти, яуі застоялися, дуже хочуть вкотре гойднути курс на загостренні військової ситуації на Донбасі і посиленні напруженості з РФ. У спекулянтів мета одна — за рахунок психологічного фактора постаратися максимально розгойдати курс міжбанку, а також спробувати почати гойднути і готівковий ринок. У окремих громадян в період пандемії вже накопичилися певні гривневі ресурси і у любителів погойдати курс є види на ці гроші населення.
Тому в найближчі кілька днів тренд по курсу буде багато в чому залежати від дій Нацбанку. Якщо регулятор жорстко і активно проводитиме інтервенції і погасить ситуативний попит — ринок швидко заспокоїться. Якщо ж регулятор буде зволікати, довго «запрягати і майже не їхати» — курс піде вгору. Згладжування курсових коливань на валютному ринку — один з пріоритетів за словами чиновників Нацбанку. Так ось зараз саме час взяти в цьому процесі активну участь і не дати розгойдати ринок.
Сьогодні на курсовий тренд на міжбанку також вплине поведінка великих гравців, фактор початку нового тижня і необхідність у «дочок» іноземних компаній на початку квітня купувати валюту для виведення дивідендів. Спекулянти постараються максимально «погойдати» котирування протягом дня. За нашими прогнозами статистика міжбанку в понеділок буде в межах до $ 135−180 млн при здійсненні до 450−620 угод.
Котирування міжбанку, за прогнозами Finance.ua, 5 квітня буде в межах:
  • долар — коридор 27,90−28,15 грн,
  • євро — коридор 32,70−33,15 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 27,70−28,20 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах до 20−25 коп, а в касах банків до 30 коп.
  • Євро: в банках коридор 32,60−33,15 грн при спреді до 25−30 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах коридору 32,55−32,95 грн при спреді до 25 копійок.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 28,01 / 28,04
євро — 32,93 / 32,95
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас