Сукупна вартість ТОП-30 українських стартапів перевищує $9 млрд — Forbes — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сукупна вартість ТОП-30 українських стартапів перевищує $9 млрд — Forbes

Фондовий ринок
660
Сукупна вартість 30 найбільших стартапів України перевищує $ 9 млрд.
Дані наведені в рейтингу ТОП-30 кращих українських стартапів, складеному виданням Forbes.
Зазначено, що більша частина цієї суми припадає на компанії з першої шістки: Gitlab, Grammarly, Ajax, People. ai, Restream і MacPaw.
«Всього компанії зі списку отримали не менше $ 1,15 млрд інвестицій. Лише кілька обійшлися без стороннього капіталу або вважають за краще не розкривати суми вкладень», — пояснили автори дослідження.
Як зазначається, переважна більшість учасників рейтингу — компанії віком від 4 років. Вони перебувають в так званій стадії росту, маючи на руках працюючий продукт і нарощуючи ключові бізнес-показники.
Там також додають, що сукупний штат компаній зі списку досягає 5000 осіб. Всі компанії, крім глобального GitLab зі штатом людей з 70 країн, розмістили в Україні найбільші центри розробки.
«До рейтингу увійшли продуктові технологічні компанії, в яких як мінімум один із засновників повинен мати українське громадянство і працювати в Україні, або в Україні повинен бути розташований найбільший центр розробки», — пояснили в Forbes особливості методології складання рейтингу.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас