У Нью-Йорку запровадять «податок на затори» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку запровадять «податок на затори»

Світ
947
Департамент транспорту США нарешті погодив запровадження у Нью-Йорку так званого податку на затори — збору з автомобілістів на користування інфраструктурою у пікові години або найбільш завантаженими дорогами.
Про це повідомляє Gothamist.
Нью-Йорк ухвалив цей план іще у 2019 році, і якби його вчасно затвердив федеральний уряд, він набув би чинності вже у січні 2021-го. Натомість адміністрація Дональда Трампа протягом двох років блокувала проєкт.
З автомобілістів, які в’їжджають у центральний Мангеттен, раз на день стягуватиметься плата. Цей район стане найбільшою в США зоною з податком на затори. Передбачається, що за чотири роки податок забезпечить транспортному управлінню Нью-Йорка (Metropolitan Transportation Authority) надходження у розмірі 15 мільярдів доларів. Ці кошти спрямують на розвиток муніципального транспорту.
«Податок на затори — доведена світова практика зменшення заторів, підвищення доступності та надійності громадського транспорту та покращення якості повітря», — цитує Bloomberg CityLab губернатора штату Нью-Йорк Ендрю Куомо.
Опоненти погрожують подати в суд, наголошуючи, що податок передусім б’є по жителях віддалених від ділового центру передмість, таких як Лонг-Айленд, Вестчестер і Нью-Джерсі. Саме їм складніше дістатися Мангеттену без автомобіля.
Нагадаємо, торік у Нью-Йорку вирішили обкласти податком онлайн-шопінг, щоб компенсувати витрати на роботу громадського транспорту. Громадський транспорт мегаполіса зіштовхнувся зі значними фінансовими проблемами через пандемію коронавірусу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас