IBM надала свій квантовий комп’ютер для медичних досліджень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM надала свій квантовий комп’ютер для медичних досліджень

Технології&Авто
449
Американський виробник електроніки IBM надав Клівлендській клініці в США свій перший комерційний квантовий комп’ютер — обчислювальну машину, що багаторазово перевершує можливості класичних комп’ютерів, однак потребує особливого обслуговування. Науковці з клініки використають систему для боротьби з майбутніми пандеміями.
Про це пише Business Insider.
Встановлення та обслуговування квантових комп’ютерів надзвичайно складне й дороге. Для забезпечення безперебійної роботи необхідно підтримувати температуру машини на рівні менш ніж -270 градусів, що вимагає окремої інфраструктури й ресурсів, недоступних більшості організацій.
Квантовий комп’ютер допоможе дослідникам з Глобального центру дослідження патогенів і глобальної охорони здоров’я Клівлендської клініки розширити знання про віруси та імунну відповідь людей для захисту від майбутніх пандемій та інших загроз людству.
Водночас машина слугуватиме й для розв’язання теперішньої коронавірусної кризи.
Наразі виробник IBM змагається з Honeywell, Google, Microsoft та іншими компаніями в гонці з винесення квантових комп’ютерів за межі академічних експериментів і впровадження їх технологій в повсякденне життя. На цьому тижні Honeywell заявила, що протягом наступних двох років квантові комп’ютери розвинуть настільки, що вони зможуть назавжди витіснити класичні.
Як зазначають дослідники Google, їхній квантовий комп’ютер виконує за 200 секунд обчислення, які в звичайного займуть 10 тисяч років, і ще кілька мільйонів на перевірку.
За матеріалами:
theБабель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас