У Google Картах з'явилася навігація всередині приміщень з елементами доповненої реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google Картах з'явилася навігація всередині приміщень з елементами доповненої реальності

Технології&Авто
450
Цього тижня компанія Google оновила свій картографічний сервіс, додавши низку корисних функцій. Наприклад, водії тепер можуть вибирати в Google Картах екологічні маршрути руху. Переміщатися всередині незнайомих приміщень також стане простіше завдяки новій функції навігації, яка побудована на основі штучного інтелекту, технологій доповненої реальності і сервісу Street View.
У повідомленні розробників Google йдеться про те, що для визначення положення користувача спеціальний ШІ-алгоритм здійснює сканування десятків мільярдів зображень з Street View. Завдяки новим технологіям сервіс може визначати точну висоту і розташування об’єктів всередині будівель, завдяки чому користувачам стає доступна навігація навіть найскладнішими об’єктами, такими як аеропорти, вокзали і торгові центри. Таким чином, система Live View ефективно працює як на відкритому просторі, так і всередині приміщень.
«Якщо ви готуєтеся сісти в літак або поїзд, Live View допоможе знайти найближчий ліфт і ескалатори, вихід на платформу, зону видачі багажу, стійки реєстрації, квиткові каси, туалети, банкомати та ін», — йдеться у повідомленні Google.
На цьому етапі навігація всередині приміщень доступна користувачам пристроїв на базі Android і iOS в деяких торгових центрах на території США. Надалі Google запустить її в Токіо і Цюриху, а пізніше і в інших містах різних регіонів світу.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас