Amazon проєктує власні чіпи для мережевого обладнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon проєктує власні чіпи для мережевого обладнання

Технології&Авто
297
Провайдер хмарних послуг Amazon Web Services (AWS), за повідомленнями мережевих джерел, розробляє власні чіпи, які будуть застосовуватися в мережевих пристроях. Мова, зокрема, йде про кастомізовані чіпи для комутаторів.
За наявними відомостями, в проєкті задіяна команда фахівців, яка увійшла до складу Amazon разом з купівлею ізраїльського стартапу Annapurna Labs в 2015 році. Ця фірма, наприклад, створила серію ARM-процесорів Alpine, які можуть застосовуватися в роутерах, пристроях для Інтернету речей та іншій електроніці. Придбання Annapurna Labs обійшлося Amazon в $ 350 млн.
AWS і раніше розробляла комутатори, але в них застосовувалися чіпи сторонніх постачальників, зокрема, Broadcom. Організація випуску власних процесорів для мережевого обладнання дозволить Amazon зменшити залежність від інших компаній. Крім того, компанія зможе реалізувати в чіпах унікальні функції і оптимізувати їх під свої сервіси. А це дозволить знизити енерговитрати і підвищити загальну продуктивність хмарних платформ.
На жаль, поки що немає інформації про технічні характеристики майбутніх виробів. Про терміни реалізації проєкту також нічого не повідомляється. Зараз в «кремнієвому» портфоліо AWS є два важливі продукти: власні Arm-процесори Graviton двох поколінь, які пропонуються клієнтам і використовуються в інших службах AWS, і рішення Nitro, які лежать в основі хмарної платформи компанії.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас