В Україні підняли штрафи за брудні номери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні підняли штрафи за брудні номери

Особисті фінанси
2845
В Україні зросли деякі штрафи для водіїв. Зокрема це стосується експлуатації авто із забрудненим номерним знаком, про це повідомляє Ampercar.com.
Якщо раніше штраф за їзду на незареєстрованій машині, без номерного знака, або з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів («3D»-номери, стікери і т.п.), забруднений, перевернутий або неосвітлений, чи закритий іншими предметами, що ускладнює його ідентифікацію з відстані 20 метрів, становив 170 грн, то тепер за таке порушення доведеться заплатити 850 грн.
Саме така санкція загрожує порушнику, якщо «попастися» патрульним вперше.
При повторному «зауваженні» поліції порушнику доведеться сплатити вже 1700 грн.
Крім того, водію можуть присудити 30-40 годин громадських робіт. Також порушнику ПДР загрожує оплатне вилучення транспортного засобу.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада ухвалила законопроект, яким пропонується посилити відповідальність за окремі порушення правил дорожнього руху.
  • За втечу з місця дорожньо-транспортної пригоди пропонують підвищити штраф з 255 до 3,4 тисяч гривень. Перевищення швидкості в населених пунктах більш ніж на 50 км/год — 3,4 тисячі грн. За перевищення швидкості від 20 до 50 км/год хочуть штрафувати на 340 грн. Інші штрафи тут.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас