Як користуватися цифровими паспортами в додатку «Дія» (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як користуватися цифровими паспортами в додатку «Дія» (відео)

Казна та Політика
1580
Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт № 4355 «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» — про цифрові паспорти.
Про те, як користуватися цифровими паспортами в додатку «Дія», розповіли в Міністерстві цифровий трансформації.
Де використовувати. Українцям достатньо мати з собою телефон з цифровим паспортом для будь-якої життєвої ситуації, що потребує паспорта. Біометричний паспорт та ID-картка в Дії з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового та пластикового, а Україна — новатором у сфері використання цифрових документів.

Що таке додаток «Дія» та як ним користуватися

Цифрові паспорти буде можливо пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Також схвалений законопроєкт визначає термінологію, зокрема застосування е-паспортів.
Країни, де є цифрові паспорти. Цифровими документами у смартфоні користуються також у Польщі, Південній Кореї. Схожі проєкти впроваджуються у Великобританії, Фінляндії, США. Громадяни Естонії користуються цифровою ID-карткою, з якою можуть онлайн отримувати державні послуги, керувати банківськими рахунками, голосувати через інтернет. Однак саме Україна — перша держава світу, де цифрові паспорти у смартфоні юридично отримали таку саму силу, що й паперові та пластикові документи.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас