Виробник iPhone розробляє акумулятори для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник iPhone розробляє акумулятори для електромобілів

Технології&Авто
323
За повідомленням джерела, що посилається на дані представників галузі, компанія Foxconn Electronics, відома як контрактний виробник електроніки і останнім часом активно просуває цю ж модель бізнесу на ринку електромобілів, займається розробкою акумуляторів. Точніше кажучи, вона розробляє акумулятори на основі фосфату літія-заліза (LFP) і твердотільні акумулятори, призначені для використання в електромобілях.
На акумулятори припадає близько 50% маси електромобіля і 30% його вартості. Вважається, що якщо масу батареї вдасться зменшити на 50%, дальність пробігу електромобілів може бути збільшена на 25%. Іншими словами, це важливий напрямок робіт.
За словами керівництва Foxconn, компанія планує представити зразки акумуляторів для електромобілів в 2021 році і довести розробки до стадії комерційного використання в 2024 році.
Галузеві джерела відзначають, що багато великих автовиробників розробляють твердотільні акумулятори для електромобілів самостійно або у співпраці з виробниками акумуляторів. Ніхто з них поки не домігся успіху, якщо вважати таким використання твердотільних акумуляторів в серійному виробництві машин.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас