Євросоюз прагне до літа вакцинувати 70% дорослого населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз прагне до літа вакцинувати 70% дорослого населення

Світ
297
Євросоюз планує прискорити вакцинацію проти коронавірусу, щоб до літа щепленнями від інфекції було захищено не менше 70% дорослого населення.
Про це за підсумками віртуального засідання Європейської ради повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
«Ми перебуваємо на початку третьої хвилі (пандемії. – Ред.) у Європі, і в багатьох країнах інфекція знову підіймається, здебільшого внаслідок поширення варіанту вірусу В117… На щастя, темпи зростання смертності є нижчими за темпи поширення хвороби, і це перший ефект від того, що ми провели вакцинацію більшості людей, старших 80 років» – розповіла фон дер Ляєн.
Вона підкреслила, що вирішальним фактором у боротьбі з пандемією COVID-19 є вакцинація, процес якої нарешті став стабільнішим. До ЄС уже доставлено 88 мільйонів доз вакцин, і ще 62 мільйони – замовлені. Повністю пройшли вакцинацію, тобто отримали два щеплення, 18,2 млн людей, або 4,1% дорослого населення Євросоюзу.
«Процес вакцинації міг би відбуватися набагато швидше, якби всі фармацевтичні компанії виконували свої контракти», – констатувала президент Єврокомісії.
Разом з цим вона висловила впевненість, що у другому кварталі вакцинація в Європі відбуватиметься стабільно. В цей період почне надходити препарат виробництва Jonson&Jonson, який передбачає лише одне щеплення. Таким чином ЄС прямує до поставленої мети – забезпечити до літа повну вакцинацію близько 70% дорослого населення.
«Я також представила лідерам ЄС зміни у механізмі прозорості експорту вакцин від COVID-19. Вчора ми додали до цього механізму критерії взаємності та пропорційності. Ми маємо переконатися, що Європа отримує справедливу частку вакцин, і пояснити нашим громадянам – якщо компанії експортують вакцину по всьому світу, вони повністю виконують свої зобов’язання і не підривають безпеку постачання в ЄС», – наголосила фон дер Ляєн.
Вона нагадала, що Європейський Союз продовжує бути найбільшим постачальником вакцин проти коронавірусу по усьому світу. З моменту запуску механізму прозорості та верифікації експорту вакцин Єврокомісія затвердила більше 380 заявок від 33 країн, і лише один такий запит був відхилений. З 1 грудня з території ЄС експортовано 77 мільйонів доз вакцини, при цьому Євросоюз продовжує робити свій внесок у міжнародний фонд COVAX та захист гуманітарних і медичних працівників по усьому світу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас