Європі потрібно 300 млрд євро на розгортання мереж 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європі потрібно 300 млрд євро на розгортання мереж 5G

Технології&Авто
241
Європі необхідно до 2025 року вкласти в свою телекомунікаційну інфраструктуру 300 млрд євро, якщо вона хоче розгорнути мережу 5G для прискорення економічного зростання і використання потенціалу технології.
Така оцінка міститься в дослідженні, проведеному консалтинговою фірмою BCG.
Дослідження, замовлене телекомунікаційною лобістською групою ETNO, було виконано в зв’язку з тим, що Європейський союз покладає на 5G надії на вихід зі спаду, сричиненого пандемією COVID-19.
Європейські оператори зв’язку неохоче вкладають кошти в мережі 5G, які потрібні для розумних фабрик і безпілотних автомобілів, через величезні витрати. Водночас вони нарікають, що плани злиття, які допомогли б здолати ці дорогі проекти, були заблоковані антимонопольними правилами ЄС.
Негативну роль зіграли і затримки з виставленням на аукціон радіочастотного спектру, необхідного для 5G. Затримки викликані тим, що уряди змістили акцент на боротьбу з пандемією.
У дослідженні запропоновано кілька заходів, які уряди і регулюючі органи могли б реалізувати для розвитку телекомунікаційної галузі.
Один з них – впровадження нових моделей власності, що забезпечують спільне використання інфраструктури. Інша пропозиція – послабити обмеження на співпрацю постачальників телекомунікаційних послуг і спільні інвестиції. У дослідженні також міститься заклик до операторів дозволити монетизувати трафік даних в своїх мережах, щоб наздогнати конкурентів, включаючи Google, Facebook, Microsoft та інших технологічних гігантів.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас