Ціни на оренду квартир у Києві (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на оренду квартир у Києві (інфографіка)

Особисті фінанси
18426
Ринок оренди в лютому 2021 року показав спад цін на двокімнатні та трикімнатні квартири.
Про це повідомляє портал “СтройОбзор”.
За даними експертів, у лютому 2021 року медіанна ціна оренди квартир у Києві склала 10 дол. США/кв. м, що на $1 менше, ніж у січні поточного року.
За скільки в середньому можна зняти квартиру:
  • ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир в січні склала $10;
  • медіанна вартість двокімнатних – $9 за кв. м;
  • трикімнатні квартири – $12 за кв. м
Де оренда житла найдорожча і найдешевша? Традиційно, як у продажу, так і в оренді, найдорожчим районом Києва є Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить $1367 за об’єкт, або $18 за кв.м. На другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять $605 за квартиру ($11/кв.м.). На третьому місці Голосіївський район – $539 за об’єкт ($10/кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі – $293 за квартиру, або $6 за кв. м.
Ціни на оренду квартир у Києві (інфографіка)
Ліквідність. Найдорожчим районом для оренди ліквідних однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди однокімнатної квартири становить $660. У Солом’янському, Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від $360 до $430. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Ціна на однокімнатні квартири в цьому районі становить $258 на місяць.
У лютому обсяг ринку оренди квартир розподілився таким чином. 49% від загальної кількості пропозиції зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах – 34%, трикімнатних – 14%. 3% оголошень – багатокімнатні квартири, вільні для заселення.
У лютому 2021 року 40% запитів від бажаючих зняти квартиру в оренду припадає на однокімнатні квартири. 31% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 23% – трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, тільки 6% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви зібралися зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог іпотечних кредитів.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас