Столичним підприємцям подовжили пільги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичним підприємцям подовжили пільги

Казна та Політика
566
На час карантинних обмежень, введених через пандемію коронавірусу, у Києві подовжено пільги для столичних підприємців.
Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Харченко.
«Результатом таких обмежень має бути поліпшення епідемічної ситуації, як це було минулого разу після так званого жорсткого локдауну. Проте такі обмеження можуть негативно вплинути на багатьох суб’єктів підприємницької діяльності Києва. Усвідомлюючи свою відповідальність перед столичним бізнесом, та виключно в межах нашої компетенції, столична влада ще в березні минулого року ухвалила низку рішень щодо місцевих пільг усім підприємцям. А в грудні 2020 року за ініціативою міського голови Віталія Кличка Київрада ухвалила рішення не лише подовжити пільги для столичного бізнесу, але й розширити їх», — зазначив Олександр Харченко.
Які пільги передбачаються:
  • на період карантину, коли бізнес фактично не працює, сплата за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі – незалежно від розміру плати, визначеної у договорах оренди, — становитиме 1 гривню;
  • також і надалі діятиме зменшена вартість оренди комунального майна — на 50%;
  • для ресторанного бізнесу, пересувної та сезонної торгівлі на 50% зменшується пайова участь в утриманні об’єктів благоустрою.
Перелік пільг, що пропонує місто, не потребує внесення змін до чинних договорів.
«Міська влада свідомо йде на недоотримання доходів у місцевий бюджет заради підтримки київських підприємців», — констатував Олександр Харченко.

Довідка Finance.ua:

  • Влада Києва ухвалила рішення посилити карантинні обмеження з 20 березня по 9 квітня.
  • Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу. Приватний бізнес також повинен максимально перейти на дистанційну форму роботи. Окрім підприємств критичної інфраструктури.
  • Громадський транспорт столиці працюватиме в звичному режимі. З дотриманням суворих норм перевезення пасажирів та маскового режиму. Із заповненістю місць для сидіння на 50%.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас