Amazon вивела електровантажівки Rivian на вулиці Сан-Франциско — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon вивела електровантажівки Rivian на вулиці Сан-Франциско

Технології&Авто
689
Минулого місяця Amazon оголосила, що до кінця цього року почне використовувати нові електричні вантажівки, спроєктовані і побудовані Rivian, для доставки в 16 містах США. Спочатку компанія почала використовувати нові вантажівки в Лос-Анджелесі, тепер Amazon вивела їх і на вулиці міста – Сан-Франциско.
Amazon вивела електровантажівки Rivian на вулиці Сан-Франциско
Як повідомляє Gizmochina, спочатку автомобілі рухатимуться тестовими маршрутами від станції доставки в Річмонді, а з часом поширяться на інші райони.
Електровантажівки Rivian можуть проїхати до 150 миль (240 км) без підзарядки. Amazon вже почала готувати свої приміщення для фургонів і додавати тисячі зарядних станцій в центрах доставки по всій Північній Америці і Європі.
У вересні 2019 року Amazon оголосила, що купить у Rivian 100 000 електрофургонів для доставки вантажів в рамках поставленого завдання по досягненню до 2040 року чистих нульових викидів від своєї діяльності по всіх операціях. Угода оцінюється в суму понад $4 млрд.
Нагадаємо, у січні автовиробник Rivian, який готується запустити серійне виробництво електричних вантажівок і позашляховиків, у ході чергового раунду фінансування залучив $2,65 млрд. Загалом з 2019 року компанія залучила $8 млрд.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас