Одеський хакер зібрав 15 млн паролів до акаунтів в інтернет-банкінгу — поліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський хакер зібрав 15 млн паролів до акаунтів в інтернет-банкінгу — поліція

Кримінал
707
Правоохоронці викрили 24-річного жителя Одеси в поширенні шкідливого програмного забезпечення, яке дозволило йому зібрати базу з близько 15 млн дискредитованих логінів і паролів до акаунтів різних систем інтернет-банкінгу. Про це йдеться в повідомленні департаменту кіберполіції Нацполіції.
Встановлено, що одесит власноруч розробив і поширював шкідливу програму, яка забезпечувала віддалений злом адміністративних панелей вебресурсів.
В результаті фігурант отримував наявні в таких панелях відомості про користувачів, зокрема їхні персональні дані, банківські реквізити, дані для входу в інтернет-банкінг, акаунти в соцмережах і електронні поштові скриньки.
Хакер зашифровував шкідливе програмне забезпечення в документи в форматі pdf і розсилав користувачам електронних поштових сервісів. Для цього він видавав себе за представника служби безпеки сервісів. Свою розробку чоловік також продавав на хакерських форумах і в месенджері.
У помешканні правопорушника поліція провела обшук, вилучивши мобільні телефони та комп’ютерну техніку. В ході попереднього огляду вилученої техніки кіберполіцейськіх знайшли зразки вірусного програмного забезпечення, близько 15 млн дискредитованих логінів і паролів до різних систем інтернет-банкінгу, банківські реквізити користувачів і дані про авторизацію користувачів у веб-панелях.
Нагадаємо, що раніше чеські спецслужби екстрадували в США двох українських хакерів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас