Мінцифри в квітні запустить автоматичну реєстрацію ФОП та сплату податків у «Дії» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри в квітні запустить автоматичну реєстрацію ФОП та сплату податків у «Дії»

Казна та Політика
395
Міністерство цифрової трансформації України в квітні планує запустити послуги автоматичної реєстрації фізосіб-підприємців на порталі «Дія», а також можливість сплати податків в додатку.
Про це повідомив віце-прем’єр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час всеукраїнського форуму «Україна 30» в четвер.
«Ми хочемо в принципі прибрати людський фактор і домовилися з Міністерством юстиції разом запустити автоматичну реєстрацію ФОП. Уже в квітні на „Дія Summit“ ми це презентуємо», — повідомив він.
Запуск цієї послуги дозволить повністю прибрати людський фактор в частині перевірок, замінивши його машинною звіркою інформації з реєстрів.
За словами Федорова, зараз задоволеність послугою онлайн-реєстрації ФОП на порталі «Дія» становить близько 90%, після запуску автоматичної реєстрації міністр очікує, що цей показник збільшиться до 95−99%.
Мінцифри також планує запустити можливість сплати податків у додатку «Дія».
«Це буде займати кілька кліків, оскільки система все розуміє автоматично. Ви вводите суму або вона підтягується з банків, вам показується, скільки оплатити, ви натискаєте „сплатити“ прив’язаною карткою, Apple. Pay або Google. Pay — і все, в чотири кліки, й податки оплачені, декларація вже в податковій», — заявив Федоров.
Цю послугу Мінцифри також планує запустити в квітні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас