Цифрові зелені сертифікати Єврокомісії спростять поїздки в Єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифрові зелені сертифікати Єврокомісії спростять поїздки в Єврозоні

Світ
322
Європейська комісія запропонувала створити цифровий зелений сертифікат, який дозволить спростити пересування країнами Євросоюзу під час пандемії covid-19. У середу, 17 березня, ЄК прийняла законодавчу пропозицію, що встановлює загальні рамки для цього документа.
Що це означає. Цифровий зелений сертифікат повинен бути доказом того, що людина була вакцинована від коронавірусу, отримала негативний результат тесту або вже перехворіла на covid-19. Його повинні отримати не тільки громадяни ЄС, але і члени їхніх сімей незалежно від громадянства. Він також повинен бути виданий тим, хто живе в ЄС, але не має громадянства, і тим, хто має право подорожувати в інші держави-члени, що дозволить уникнути дискримінації з якихось причин.
Де буде діяти. Сертифікат діятиме у всіх державах – членах ЄС, а також доступний для громадян Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.
Сертифікат надаватимуть громадянам безкоштовно в цифровому або паперовому форматі. Він буде містити спеціальний QR-код для підтвердження автентичності.
Термін дії сертифіката. «Система цифрового зеленого сертифіката – це тимчасовий захід. Вона буде припинена, як тільки ВООЗ оголосить про закінчення міжнародної надзвичайної ситуації в сфері охорони здоров’я, пов’язаної з covid-19», — йдеться в повідомленні Єврокомісії.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас