Уряд ухвалив проєкт закону щодо захисту прав працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ухвалив проєкт закону щодо захисту прав працівників

Казна та Політика
457
Кабмін на засіданні 17 березня ухвалив проєкт закону щодо посилення захисту прав працівників, яким хочуть дозволити фізособам укладати договори з профспілками та посилити захист від дискримінації.
Про це йдеться у матеріалах до засідання, пише ЕП.
Що це означає:
  • проєкт закону передбачає можливість укладення колективного договору (тобто договору з профспілками) фізичними особами, які використовують найману працю;
  • працедавці будуть зобов’язані ознайомлювати працівників з усіма змінами у тижневий строк;
  • обидві сторони повинні забезпечувати безперешкодний доступ до документу та можливість копіювання.
Умови колективного договору:
  • строк дії умов колективного договору встановлюється не менш як рік у разі реорганізації, зміни власника юридичної особи, відокремленого структурного підрозділу юридичної особи;
  • роботодавців також зобов’яжуть надавати повідомлення щодо запланованого масового звільнення профспілковому представнику, а за порушення вимог посилять відповідальність.

Як закрити ФОП 💼

До закону також додадуть частину щодо недопущення дискримінації в оголошеннях з працевлаштування. А особи, що зазнають порушення у цій частині, матимуть право звернутися до суду із заявою про відновлення порушених прав, відшкодування матеріальної та моральної шкоди.
Цей законопроєкт розроблено на виконання пунктів Угоди про асоціацію з ЄС. Він також імплементує засади окремих положень актів законодавства ЄС та міжнародно-правових актів Міжнародної організації праці.

Довідка Finance.ua:

  • 8 лютого Уряд схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо визначення поняття трудових відносин та ознак їх наявності». Документ передбачає визначення на законодавчому рівні поняття трудових відносин та запровадження принципу презумпції наявності трудових відносин.
  • За даними Опендатабот, в Україні зареєстровано майже 2 мільйони підприємців.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас