Deutsche Bank покращив прогноз зростання світової економіки в 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank покращив прогноз зростання світової економіки в 2021 році

Світ
301
Аналітики Deutsche Bank прогнозують зростання світового ВВП на 6,8% в 2021 році і на 4,6% в наступному році. Про це повідомляється в звіті банку, передає «Інтерфакс». Це краще за листопадові оцінки, які становили відповідно 5,9% і 4,5%.
Сприятливими факторами для економіки експерти називають значний прогрес у контролі над пандемією Covid-19 і вакцинацію, яка може привести до колективного імунітету найближчим часом, а також широкомасштабні заходи фінансової підтримки в США і Європі.
Крім того, аналітики вказують на величезні накопичені заощадження і відкладений попит, які будуть звільнятися в міру прогресу у вакцинації. Відзначається, що локомотивами глобального підйому в цьому році стануть Китай, Індія і США.
Аналітики очікують прискорення темпів зростання споживчих цін цього літа, проте стрибок інфляції, швидше за все, буде тимчасовим.
За прогнозом DB, зростання глобального ВВП у першому кварталі поточного року складе 0,6% щодо попередніх трьох місяців, у другому кварталі — 1,4%, у третьому — 1,8%, у четвертому — 1,3%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас