Українці сплатили 100 млн грн податків через єдиний рахунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці сплатили 100 млн грн податків через єдиний рахунок

Казна та Політика
270
Через єдиний рахунок, який запрацював з початку цього року, фізичні та юридичні особи вже сплатили 100 млн гривень податків.
Про це повідомляє Державна податкова служба.
«Використання для сплати податків єдиного рахунка, який запрацював з початку цього року, набуває все більшої популярності. Так, через єдиний рахунок вже сплачено 100 млн гривень», — сказано в повідомленні.
Як користуватись єдиним рахунком:
  • для сплати платежів до бюджетів та фондів потрібно заповнити платіжний документ на загальну суму зобов’язань (боргу/заборгованості) з податків та єдиного внеску;
  • дата зарахування коштів на єдиний рахунок є датою сплати платежів до бюджетів та фондів. Перерахування коштів з єдиного рахунка на бюджетні/небюджетні рахунки виконують територіальні органи ДПС;
  • отримати інформацію про перераховані ДПС кошти на бюджетні/небюджетні рахунки платники можуть у вкладці «Стан розрахунків платників з бюджетом» приватної частини ІТС «Електронний кабінет».
Сплатити через єдиний рахунок можна всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.
Єдиний рахунок не може бути використаний для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку до бюджету державними та комунальними підприємствами та їх об’єднаннями.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас