Цьогоріч «на місцях» отримають понад 160 мільярдів субвенцій — Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цьогоріч «на місцях» отримають понад 160 мільярдів субвенцій — Мінфін

Казна та Політика
142
У 2021 році місцеві бюджети отримають понад 160 млрд грн субвенцій і дотацій, основними напрямками стали освіта та будівництво доріг.
Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.
Найбільші п’ять програм фінансуватимуться на 142,4 млрд грн. Серед них: освітня субвенція, субвенція на будівництво доріг, базова дотація, додаткова дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров’я, а також субвенція на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.
У відомстві зауважили, що на освіту спрямують 100 мільярдів гривень, а саме на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у початкових школах, гімназіях, спецшколах, дитячих будинках тощо.
На будівництво та ремонт доріг заплановано видатків на 18,101 млрд грн. Їх спрямують на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах. Найбільше отримає Київ – 1,8 млрд грн.
Майже 16 млрд допомоги отримають місцеві бюджети по базовій дотації. Найбільше дотацій отримають Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька та Львівська області, на які в загалом розписом заплановано 4,9 млрд грн.
Додаткові дотації на утримання закладів освіти та охорони здоров’я заплановані в розмірі 5,9 млрд грн.
На підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я спрямують 3,74 млрд грн субвенції.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас