Далі цінам вже нікуди рости, продукти просто не будуть купувати, — експерт про вплив цін на пальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Далі цінам вже нікуди рости, продукти просто не будуть купувати, — експерт про вплив цін на пальне

Казна та Політика
24128
Всеукраїнська аграрна рада заявила, що ціни на продовольство зросли без впливу подорожчання пального, яке продовжує дорожчати, тому якщо продукти будуть дорожчати далі, їх ніхто не буде купувати.
Про це повідомив заступник голови ВАР Денис Марчук.
«Що стосується цін, то в супермаркетах вони можуть піти вгору через логістику. Але разом з тим з початку року ціни на м’ясо, молочні продукти, а також овочі і так зросли через подорожчання кормової бази, електроносіїв, підвищення мінімальної заробітної плати. Далі цінам вже нікуди рости, тому що продукти просто не будуть купувати», — сказав він.
При цьому Марчук зазначив, що в зв’язку з підвищенням цін на пальне у аграріїв зростуть витрати на обробку 1 га землі, що в розпал весняної посівної призведе до перевитрати коштів.
Однак, за його словами, ще тяжко прогнозувати, як це позначиться на кінцевій продукції.
Водночас Марчук підкреслив, що у аграріїв є інша проблема, пов’язана з паливом, — необхідність отримувати ліцензії на зберігання палива для власних потреб.
Штраф за відсутність ліцензій становить 500 тис. гривень, що є, на його думку, несправедливим, оскільки багато аграріїв за весь рік не купують пальне на таку суму.
Тому в сукупності такі фактори, як подорожчання пального і додаткове регулювання з боку влади щодо його використання, негативно позначаються на господарській діяльності агровиробників.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас