Що робити туристам, якщо курорт закрили на карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити туристам, якщо курорт закрили на карантин

Технології&Авто
954
Умови повернення коштів при скасуванні бронювання готелю або апартаментів залежать від того, як саме ви його оформляли: безпосередньо, через турагентство, туроператора. Або — через Booking.com чи Airbnb.
Якщо бронювали житло безпосередньо, зв’яжіться з адміністрацією готелю або власниками апартаментів.
А ось якщо ви розміщувалися в готелі, то спочатку треба з’ясувати умови скасування у свого турагентства або туроператора. У такому випадку, відповідно до Закону України «Про Туризм», туроператор несе перед туристом відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов договору на туристичне обслуговування.
Виняток становлять випадки, коли це сталося через форс-мажор або стало результатом подій, які туркомпанія не могла передбачити.
Якщо номер ви бронювали через сайт Booking.com, напишіть в службу підтримки і зв’яжіться з об’єктом розміщення: тут все вирішується індивідуально.
Треба з’ясувати, як відбувалося бронювання готелю. Одна зі складових готельних послуг — бронювання готельних номерів. Номери в готелі можна бронювати, уклавши двосторонній письмовий договір, подавши готелю заявку на бронювання поштою, телефоном або за допомогою іншого зв’язку (інтернетом).
Якщо ви подавали готелю заявку на бронювання, договір вважається укладеним, тільки коли готель письмово підтвердить бронювання номера (поштою або через інтернет).
Послуга бронювання може бути платною. Залежно від категорії готелю, послугу бронювання можуть включати в основні послуги готелю або в додаткові.
При бронюванні номера готель може вимагати передоплату за надання готельних послуг, яка зараховується в оплату готельних послуг при остаточному розрахунку, якщо інше не обумовлено укладеним договором.
Якщо клієнт відмовляється оплатити бронювання, його розміщують в готелі в порядку загальної черги. У разі відмови замовником готельних послуг від бронювання номера, готелюі надсилається заявка на анулювання бронювання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас