Кличко закликав посилити обмеження в «помаранчевій» зоні карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко закликав посилити обмеження в «помаранчевій» зоні карантину

Казна та Політика
308
Під час брифінгу Кличко повідомив, що в столиці за останні півтора тижні кількість хворих на коронавірус і госпіталізованих збільшилася майже вдвічі, «і динаміка поширення хвороби — загрозлива».
«Тому Київ звертається до уряду розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у „помаранчевій“ зоні. Тобто, зробити те, що сьогодні виключно в компетенції уряду», — наголосив він.
Також столичний мер звернувся до МВС, МОЗ, Мінінфраструктури і Держпродспоживслужби із закликом посилити контроль за дотриманням встановлених протиепідемічних заходів.
«Зокрема, щодо проведення масових зібрань, дотримання маскового режиму, роботи торгових, розважальних закладів, ресторанів та кафе, заповненості громадського транспорту, проведення спортивних змагань. Бо, наприклад, на четвер у столиці запланований великий футбольний матч, на який з усіх регіонів приїдуть багато глядачів. — До 35 тисяч. В нинішній ситуації це може бути другим Буковелем», — сказав Кличко.
Також мер Києва наголосив, що столична влада вимагає повернення органам місцевої влади повноважень самостійно ухвалювати рішення про встановлення обмежувальних заходів. Оскільки з 17 лютого цього року міста не мають права посилювати карантинні обмеження на своїх територіях.
Раніше міністр заявив, що Київ і Вінницька область мають запровадити додаткові карантинні обмеження через погіршення ситуації з коронавірусом.
За його словами, саме ці регіони є найближчими до потрапляння у червону зону карантину.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас