Виробників вакцин можуть звільнити від відповідальності за наслідки щеплень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробників вакцин можуть звільнити від відповідальності за наслідки щеплень

Особисті фінанси
1307
В Україні виробників вакцин або власника реєстраційного посвідчення можуть звільнити від цивільної відповідальності за будь-які наслідки щеплень. У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт №5247.
Про це свідчать дані на сайті ВР.
Закон передбачає, що після держреєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики COVID-19 під зобов’язання для екстреного медичного застосування Міністерство охорони здоров’я за рішенням Кабінету Міністрів має право приймати зобов’язання від імені України.
Йдеться про звільнення від цивільної відповідальності виробника та/або власника реєстраційного посвідчення, включаючи їх працівників, медичних працівників, які залучені до вакцинації, за будь-які наслідки, спричинені застосуванням таких вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби.
“З урахуванням обставин, за яких були розроблені вакцини для профілактики COVID-19, які сьогодні застосовуються в межах дозволу на екстрене застосування для боротьби з пандемією, учасники механізму COVAX погоджуються звільнити виробників вакцин від відповідальності за певні ризики, які можуть виникнути в результаті застосування цих вакцин”, – зазначено в пояснювальній записці.
Отже, ухвалення закону необхідне для отримання Україною вакцин в рамках цього механізму.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні вже три тижні як почалася вакцинація населення від COVID-19. Першими щеплення повинні отримати медики, військові ООС і люди з будинків престарілих.
  • 4 березня в прямому ефірі вакцинувалися низка публічних особистостей, серед яких ведучі Олександр Педан і Наталія Мосейчук, співачка Руслана, а також відомі медики. Всього станом на 4 березня щеплення від коронавірусу отримали майже 12,5 тис. українців.
  • Через погіршення ситуації з коронавірусом Київ і Вінницька область повинні ввести додаткові карантинні заходи. Це має запобігти потраплянню регіонів у “червону зону”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас