13 мільйонів працюючих повинні утримувати 11 мільйонів пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

13 мільйонів працюючих повинні утримувати 11 мільйонів пенсіонерів

Казна та Політика
1681
За даними Міністерства соціальної політики, близько 13 мільйонів людей, які працюють, сплачують внески для 11 мільйонів пенсіонерів.
Про це в ефірі «Зворотного відліку» повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, пише suspilne.media.
«Є 13 мільйонів працюючого населення, яке сплачує внески для 11 мільйонів пенсіонерів. Ми цього не витримаємо, ми постійно будемо думати, як підвищити пенсії», — сказала Лазебна.
За її словами, за останні десять років видатки держаного бюджету збільшилися в чотири рази, видатки пенсійного фонду збільшилися всього у два рази.
«Тобто пенсія відставала у два рази від зарплати. Коефіцієнт заміщення пенсією зарплати — це коли людина виходить на пенсію — раніше був 50%. На сьогодні ми маємо 30%», — сказала міністерка.
Наразі в Україні є шість видів мінімальних пенсійних виплат. На думку Лазебної, в країні потрібно впроваджувати накопичуваний рівень.
«Збалансувати солідарну систему з накопичувальним рівнем. Потрібно починати з реформи прожиткового мінімуму — відв’язати всі надбавки та виплати, що сьогодні прив’язані до прожиткового, прожитковий стане реальним і до якого буде прив’язана реальна пенсія. Це можна буде зробити в наступному році, й це буде три тисячі грн», — зазначила вона.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас