У Британії проводять експеримент з використання мобільного зв'язку 5G на мережі трамвая — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії проводять експеримент з використання мобільного зв'язку 5G на мережі трамвая

Технології&Авто
300
У графстві Вест-Мідлендс (Велика Британія) оператор мобільного зв’язку West Midlands 5G спільно з транспортною адміністрацією Transport for West Midlands, оператором міського транспорту West Midlands Metro і британським постачальником цифрових інформаційно-розважальних рішень для рейкового транспорту GoMedia проводять експеримент з використання мобільного зв’язку стандарту 5G на мережі трамвая.
Широкосмуговий мобільний зв’язок дозволяє в реальному часі передавати в центр управління рухом інформацію з вбудованих камер відеоспостереження і дані моніторингу технічного стану рухомого складу.
Оператори отримують можливість ефективного регулювання перевезень залежно від зміни пасажиропотоку, в тому числі з урахуванням необхідності забезпечення соціального дистанціювання у зв’язку з пандемією COVID-19.
Пасажири трамвая можуть приймати на свої гаджети потокове відео і різноманітну інформацію.
Ще один напрямок використання мобільного зв’язку нового покоління розроблено у співпраці з королівським Національним інститутом сліпих.
Це технологія забезпечення транспортної доступності Transport Accessibility. Для її тестування вагон трамвая і кілька трамвайних зупинок оснащені відповідною телекомунікаційною апаратурою та інноваційним програмним рішенням. Точна і своєчасна інформація в необхідному для слабозорих пасажирів форматі по мережі стільникового зв’язку надходить на їхні абонентські пристрої, допомагаючи орієнтуватися на міській транспортній мережі.
Забезпечення транспортної доступності для пасажирів з вадами зору – одна з семи програм розробки нових продуктів і послуг для модернізації транспортного комплексу регіону на основі мобільного зв’язку стандарту 5G.
На їх реалізацію оператор West Midlands 5G спрямував 2,4 млн фунтів стерлінгів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас