Стало відомо, наскільки перше щеплення від COVID-19 знижує ймовірність зараження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, наскільки перше щеплення від COVID-19 знижує ймовірність зараження

Казна та Політика
816
Президент України Володимир Зеленський зазначив, що щеплення першої з двох доз вакцини проти коронавірусу знижує ймовірність інфікування на 76%.
Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він сказав під час селекторної наради з питань запобігання поширенню COVID-19.
Президент підкреслив, що необхідно постійно роз’яснювати людям питання, пов’язані з вакцинацією.
«Треба пояснювати людям, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Тож шанси на зараження все одно залишаються. І тільки після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми не повинні забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація вже йде», – зазначив президент.
Вакцинація від коронавірусу в Україні:
24 лютого в Україні почалася кампанія з вакцинації. Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, що тестують на COVID-19, жителі і персонал будинків для людей похилого віку, військовослужбовці, які проходять службу в районі проведення ООС.
В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою в Індії в Інституті сироватки крові з ліцензією. Для повної імунізації людина повинна отримати дві дози з інтервалом в 28 днів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас