Міський суд Праги почав банкрутство Czech Airlines — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міський суд Праги почав банкрутство Czech Airlines

Фондовий ринок
461
Міський суд Праги 10 березня розпочав процес банкрутства Czech Airlines, який ініціювала сама авіакомпанія 26 лютого.
На першому засіданні суд призначив адміністратора з питань банкрутства – Inskol і тимчасовий кредитний комітет, до якого увійшли організація з технічного обслуговування літаків Czech Airlines Technics, найбільший банк Чехії Česká spořitelna і агентство Air Word Services.
За допомогою процесу з банкрутства Czech Airlines розраховує провести реорганізацію і продовжити діяльність. Менеджмент авіакомпанії вважає це виходом із ситуації, оскільки інакше ліквідація призведе до втрати бренду зі 100-річною історією і не покриє всіх заявок кредиторів.
До поточного моменту Czech Airlines повністю вивела з флоту регіональні турбогвинтові літаки ATR 72, залишила тільки три літаки: один A319, один A320 і один Boeing 737 і скоротила маршрутну мережу.
Серед значущих маршрутів авіакомпанія назвала лінії, які з’єднують Прагу з Києвом, Москвою, Парижем, Амстердамом. Саме їх Czech Airlines розраховує зберегти в першу чергу.
Нинішні борги чеського авіаперевізника оцінюються в 1,8 млрд чеських крон ($82 млн). Авіакомпанія повинна постачальникам послуг 800 млн чеських крон, ще 1 млрд чеських крон — пасажирам, рейси яких були скасовані.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас