Україна планує перейти на «зелену» енергію до 2050 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує перейти на «зелену» енергію до 2050 року

Енергетика
848
Україна планує перейти на «зелену» енергію до 2050 року. Задля досягнення цієї мети восени 2020 року у Верховній Раді було створено міжфракційне об’єднання «Чиста енергія — здорове навколишнє середовище». До його складу увійшли 25 депутатів з усіх фракцій і груп.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.
«Україна має стратегічне завдання — до 2050 року разом з Європою перейти на зелену енергію. А до 2040 року маємо план справедливої ​​трансформації вугільних регіонів, який передбачає поступовий перехід до чистої енергетики», — заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з представниками швейцарського бізнесу в Україні.
Прем’єр-міністр підкреслив, що Україна приєднується до Європейського зеленого курсу (ЄЗК) і вже ведеться робота над створенням на основі нього Українського зеленого курсу як державної стратегії.
Крім того, наголошується, що за дорученням прем’єр-міністра було розроблено законопроект про спрощення підключення до електромереж, який підвищить України в рейтингу Doing Business і поліпшить інвестиційний клімат.
Профільний комітет Верховної Ради вже підтримав документ і незабаром він буде винесений на розгляд парламенту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас