Викрито масштабну схему з паливом - СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викрито масштабну схему з паливом - СБУ

Кримінал
1283
СБУ викрила масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через велику мережу АЗС на території України.
Про це заявляє пресслужба відомства в четвер, 11 березня.
Орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн. Кримінальне провадження розпочато за статтями Кримінального кодексу: легалізація або відмивання майна, отриманого злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209), ухилення від сплати податків, (ч. 3 ст. 212), зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364) і незаконне виготовлення підакцизних товарів (ч. 2 ст. 204).
«У рамках кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми поводження і реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановлено, що таким чином організатори свідомо ухилялися від сплати податків у держбюджет, чим завдали збитків у великих розмірах», — ідеться в повідомленні.
Відзначається, що зараз проводиться більше 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, на 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях і у 2 відділах митного оформлення.
В Офісі генпрокурора додають, що, за даними слідства, посадові особи низки суб’єктів господарювання, яким належить мережа АЗС, організували незаконну схему із ввезення на митну територію України, у тому числі з території РФ, нафтопродуктів — палива, з використанням морських суден. Ввезення здійснювалося поза митним контролем і із приховуванням реальних обсягів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас