Facebook хоче оснастити гарнітури віртуальної реальності додатковими сенсорами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook хоче оснастити гарнітури віртуальної реальності додатковими сенсорами

Технології&Авто
179
За словами генерального директора Facebook Марка Цукерберга, майбутні гарнітури віртуальної реальності компанії повинні вловлювати вирази облич користувачів. Це дозволить відтворювати більш реалістичні цифрові аватари.
Цукерберг вважає, що майбутні моделі гарнітур зможуть відстежувати очі і обличчя користувача. Пристрої повинні мати всі необхідні сенсори для створення якісно анімованих реалістичних аватарів. Це має покращити спілкування та соціальну взаємодію. У зв’язку з цим компанія працює над тим, щоб інтегрувати в пристрої якомога більше датчиків.
Facebook випустив кілька ітерацій VR-аватарів, і Цукерберг каже, що в цьому році з’явиться нове покоління більш реалістичних аватарів. Він порівняв бажану якість для VR-аватарів з можливостями інструменту Epic MetaHuman, який дозволяє аніматорам створювати віртуальні обличчя з високою деталізацією. Разом з тим Цукерберг хоче, щоб Facebook створювала такі аватари за допомогою машинного навчання у великих масштабах.
В рамках інтерв’ю голова Facebook також повідомив, що Oculus вже працює над апаратним забезпеченням «Quest 3 і 4». Тому в доступному для огляду майбутньому можна очікувати появу окремих гарнітур віртуальної реальності. Крім того, компанія проявляє інтерес до доповненої реальності і пізніше цього року має намір представити Розумні окуляри, але у них не буде стандартних візуальних елементів доповненої реальності.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас