Що робити, якщо встановили бойлер, а платіжки за гарячу воду продовжують надходити - поради Київводоканалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо встановили бойлер, а платіжки за гарячу воду продовжують надходити - поради Київводоканалу

Особисті фінанси
8183
Гаряча вода — обходиться киянам в чималу копієчку, тож більшість вважають за краще встановлювати електричні бойлери. Проте, платіжки за гарячу воду все одно продовжують надсилати. Як бути в такій ситуації?
«Звісно, ви не повинні платити за послугу, якою не користуєтеся, але у Київводоканалі немає відомостей про те, що ви відмовилися від централізованого гарячого водопостачання. Якщо ви припинили передавати нам показники лічильника гарячої води, ми вимушені нараховувати вам платіж за гаряче водовідведення за середніми показниками», — пояснюють у Київводоканалі.
Також у відомстві зауважують, якщо ви встановили бойлер і більше не хочете платити за гарячу воду та водовідведення, є два варіанти:
  • продовжити передавати показники лічильників гарячої води;
  • замовити у виконавця послуги (Київтеплоенерго) опломбування запірної арматури гарячого водопостачання.
«Просто передавайте нам щомісяця показники, що не змінилися з минулого періоду, так ми зрозуміємо, що ви не користуєтесь гарячою водою, і платіж не нараховуватиметься. Але не забувайте про те, що ваші лічильники мають все одно бути вчасно повірені, навіть якщо ви ними не користувалися і передавали нульові показники. Якщо ви пропустите термін повірки, лічильник буде знято з обліку, і кошти за гаряче водовідведення знову будуть нараховуватись», — пояснюють у Київводоканал.
Якщо ви впевнені, що більше не хочете користуватись централізованим гарячим водопостачанням, а будете використовувати лише бойлер, ви можете замовити у виконавця послуги (Київтеплоенерго) опломбування запірної арматури гарячого водопостачання. Копію акту про опломбування вентиля необхідно надати до Київводоканалу, тоді ми більше не будемо проводити вам нарахування за відведення гарячої води.
«Якщо ви вчасно не передавали показники та не опломбували вентиль, і у вас встиг утворитися борг за гаряче водовідведення, звертайтесь до нас для проведення перерахунку», – додають в організації.
Необхідно буде надати такі документи:
  • акт встановлення бойлера, складений виконавцем послуги з постачання гарячої води із зазначенням показань лічильника гарячої води;
  • копію повідомлення на сплату із зазначенням показань засобу обліку гарячої води, за які проведено оплату.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас